maanantai 29. helmikuuta 2016

Ilotulitus meriturvallisuuden kunniaksi

Kevään aurinkoiset säät saavat sydämen tykyttämään jo malttamattomasti - alkaisipa veneilykausi pian! Tekisi mieli päästä merelle, tai edes jollakin tavoin venepuuhiin.

Eilen pääsimme fiilistelemään auringossa vapaana lainehtivan meren rantaan hyvän asian siivellä: Espoon ja Helsingin meripelastusyhdistykset järjestivät Espoossa hätämerkinantoharjoituksen. Tilaisuudessa oli mahdollista hävittää vanhat hätäraketit ja soihdut tai käyttää ne harjoitusmielessä.



Me Kipparin kanssa pääsimme ampumaan vanhat raketit ja sytyttämään vanhat hätäsoihdut. Harjoitus oli paitsi hauska, myös hyödyllinen. Ei sillä, etteikö noissa merkinantovälineissä olisi selkeitä ohjeita... mutta on kuitenkin eri asia lukea ohje, kuin oikeasti ampua vaikkapa tuollainen käsille potkaiseva raketti.


Meillä nuo harjoitusammunnat sujuivat ihan mallikkaasti, mitä nyt toinen minun ampumistani raketeista ja toinen soihduistani osoittautuivat suutareiksi. Hyvä muistutus, veneessä kannattaa olla hätäraketteja ja soihtuja riittävä määrä. Rannassa nähtiin kuitenkin tilanteita, joissa joku arempi yrittäjä ei onnistunut ampumaan rakettia tai sytyttämään hätäsoihtua. Tilanne voi tuntua sen verran jännittävältä ja raketin kädessä pitäminen sen verran hurjalta, ettei sytytysnarun napakka vetäiseminen millään onnistu. Harjoittelu - ja siinä onnistuminen - on siis tarpeen siltä varalta, että joskus noita välineitä tarvitsisi tositilanteessa käyttää.

Kiitos vapaaehtoisille meripelastajille harjoittelumahdollisuudesta, hyvästä opastuksesta ja kaikin puolin mukavasta tilaisuudesta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti