maanantai 13. kesäkuuta 2016

Valoisan kesän tuntua Lähteelässä

Viikonloppuna teimme mukavan yöretken Porkkalanniemen Lähteelään. Sirius ei lähtenyt matkaan yksin, vaan samalla reissulla oli mukana 4 muutakin venekuntaa kerhostamme. Laiturikaveriksi saimme tutun Leaninan. Nämä veneet seurustelevat nätisti jo melkein rutiinilla.


Lauantain sääennustetta kuulosteltiin pitkin viikkoa - tulisiko sadetta vai aurinkoa. Lopulta ilmasto osoittautui aivan ok suomalaiseksi kesäkeliksi. Hiki ei tullut, mutta hyvin pärjättiin. Illalla aurinkokin paljasti meille kauniit kasvonsa ja saunareissulla tuli jo aivan oikean kesän tuntu, vaikka meri olikin vielä raikas uida. No, ihana olohan siitä tulee - viileästä vedestä ja puusaunan löylyistä. Eipä paljoa tarvinnut illalla unta odotella.

Lähteelässä muuten on hyvä muistaa, että kivikkoinen pohja ei suosi uimahyppyjä. Alla kuvassa olevan puusaunan laiturin päässä, aivan keskellä, on iso kivi alle metrin syvyydessä pinnasta. Varoituslaput voisivat mielellään olla nykyistä näkyvämmätkin. 

 

Sunnuntaiaamun taivas aukesi kirkkaana ja sinisenä. Tuntui ihanalta juoda aamukahvia aurinkoisella kannella ja fiilistellä venelaiturin raikasta, kirkkaan sinivalkoista aamutunnelmaa. Kävimme myös Leaninan miehistön kanssa reippailemassa rantakallioilla, metsässä ja lintutornilla. Metsässä tuoksui jo helteisen männikkökankaan tuoksu - se, joka niin kuuluu Suomen kesään.

Lähteelässä avasimme uusien perunoiden kauden, siitäkin lisäboostia kesäfiilikselle. Ei voi mitään, kyllä rannan silokalliolla auringossa nautitut silli ja uudet perunat vaan ovat taivaallisen hyviä. Nelihenkinen miehistömme nautiskeli sujuvasti täyden kattilallisen pikkupottuja. Oliskohan meri-ilmalla mitään tekemistä asian kanssa?


Paluumatkalla meillä aikuisilla oli ilo nauttia matkustajan roolista, kun 6-vuotias pikkukipparimme ohjasi (toki koko ajan valvotusti) Siriusta vakain ottein ja vauhdista nauttien. Siriuksen kuljettaminen 16 solmun matkanopeudella tuntuu pikku käsissä varmasti mahtavalta, onhan se yli tuplasti entisen veneemme matkavauhtiin nähden.

Tuohon alla olevaan kuvaan liittyen: Siriuksen hyviin puoliin kuuluu myös ihana valoisuus. Koska makuuhyttejä lukuun ottamatta veneen tilat sijaitsevat korkealla ja isot ikkunat aukeavat joka suuntaan, veneessä todella pääsee nauttimaan Suomen kesän valosta. Lisää avaruuden tuntua tuo koko veneen levyinen iso avattava kattoluukku sekä avotilan kuomun ikkunaseinä. Ensi talvena teetämme kuomuun myös täyskokoiset kirkkaat sivuikkunat, jolloin jo entuudestaan valoisa veneemme muuttuu lasiterassimaisen avaraksi, kuten jo nimensäkin puolesta Sirius Starlightin kuuluu olla. Itse asiassa Lähteelässä yöpyi samaan aikaan kanssamme toinen Sunmar 870C ja siinä tuo haaveilemamme kuomun ikkunaratkaisu oli tehty. Hienolta näytti!


Upean aurinkoisena päivänä mereltä kertyi vapauden tunnetta, valoa ja happea taas yhden työviikon käynnistämiseen. Kyllä Suomen kesä vaan on hieno!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti