lauantai 11. heinäkuuta 2015

Lumotussa metsässä ja aurinkoisilla laidunmailla

Tänään heräsimme Elisaaressa aurinkoiseen aamuun. Sataman vielä ollessa hiljainen kävin yksikseni pitkällä nautinnollisella aamu-uinnilla. Kun kiipesin takaisin veneeseen, siellä tuoksui tuore kahvi ja Kippari seisoi kannella tuoreet, rasvaisenrapeat munkit paperipussissa. Olimme tilanneet ne aamuksi koko venekunnallemme, kuten Elisaaressa tapoihin kuuluu.

Hävyttömän herkullisen aamiaisen jälkeen lähdimme koko jengi retkelle Elisaaren tammimetsäiselle luonnonsuojelualueelle. Se on yksi vaikuttavimmista paikoista, joihin näillä reissuilla olen törmännyt. Saisin hyvin kulumaan siellä koko päivän luontoa tutkien ja valokuvaten. Tälläkin kertaa kännykän kamera lauloi, kun polun mutkien takaa paljastui aina vain uusia ihmeellisyyksiä ja mykistävää kauneutta.

Yksi hienoista uusista tuttavuuksista oli jopa kymmenkiloiseksi kasvava upean oranssi tammen rikkikääpä. Se on yksivuotinen lahottajasieni, jonka itiöemät ilmestyvät näkyviin aika ajoin, eivät joka vuosi lainkaan. Itse en moiseen hehkuvanväriseen jättiläishörhelöön ole aiemmin törmännyt, eikä tästä ryhmästä kukaan muukaan. Suurimmat noista kaunottarista olivat läpimitaltaan puolimetrisiä.

Tapasimme retkellä yllättäen myös Elisaaren sympaattiset lehmät, jotka tallustelivat niityllä vastaan ja tulivat ujon uteliaina tekemään tuttavuutta. Suloisia otuksia!

Helteisen retken jälkeen kävimme jälleen uimassa,osa veneistä, osa uimarannalla. Söimme lounaan kannella ja lapset myös kalastivat innokkaasti veneestä ja laiturilta. Punkkien vuoksi kaikilla oli luontoretkellä pitkät vaatteet, joten viileään veteen pulahtaminen tuntui taivaalliselta aamupäivän kestäneen samoilun päälle!

On kai aivan kohtuullista, että nyt iltapäivällä päällemme vyöryi jyrisevä ja rankasti vettä paiskova ukkosrintama. Nyt on aikaa lukea, päivittää blogia ja keitellä hyvät kahvit. Illalla nimittäin on tiedossa parituntinen rupeama saunaa ja uintia. Ja jossain välissä pitäisi pitää kokous ja päättää, minne päin laivueemme seuraavaksi suuntaa.

Tässä vielä kokoelma kuvia aamupäivän lumoavalta luontoretkeltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti