tiistai 14. heinäkuuta 2015

Turhaa annoskateutta

Aika raikasta säätä on pidellyt tänä kesänä. Merellä onneksi ilmasto-olosuhteet ovat sikäli olleet ok, että ihan hyvin on meidän retkemme aikana aurinkoa saatu ja t-paita-paljasjalkasäistäkin on nautittu, mutta mistään vuosisadan helteistä ei voi puhua.

Jupiterin Wallas huollettiin alkukesästä. Se ja ajolämmitin ovat pitäneet huolen siitä, ettei veneessä ole tarvinnut palella. Satamissa, joissa on maasähkö, olemme välillä käyttäneet Wallaksen sijaan sähkölämmitintä, jonka saa pienelle teholle. Lähinnä tällöin on haluttu kuivattaa kamoja ilman ihmeempää lämmitystehoa. Kun kajuuttarakenne on hengittävää puuta ja sisätilat kunnolla ovella suljettavissa, niin oikein mukavasti ollaan arktista kesää vietetty.

Vaikka Jupiter näyttää monessa satamassa isoihin purkkareihin nähden aika maltillisen kokoiselta,  on se kuitenkin toimiva perhevene ja lomakoti. Takakajuutassa nukkuu 2 aikuista mukavasti ja keulassa 2-3 matkalaista. Lämminvesivaraaja takaa tarvittaessa mahdollisuuden jopa lämpimään peseytymiseen, jos ainoastaan luonnonsatamissa liikutaan eikä ole satamapalveluita tarjolla. Fasiliteetit siis varsin ok,  vaikkei mittaa ole kuin vajaat 8 m.

Tällaisia tässä tänään mietin. Olin nimittäin katsellut hiukan kateellisena hienoja isoja veneitä, kunnes kaveriveneemme Millennium Falconin kippari tänään totesi: "Jupiter näyttää kyllä tosi söpöltä tuolla merellä." Niinhän se näyttää. Ja sen lisäksi on varsin viihtyisä ja toimiva, vaikkei väylän nopein vene olekaan. Ja tämän lisäksi kulkee lähes ilmaiseksi, toisin kuin ne setelitukkuja nielevät isot valkoiset.

Tällä on varaa myös ajaa. Se on aika kivaa.
Ei siis aihetta annoskateuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti