perjantai 10. heinäkuuta 2015

Suuri Meriretki 2015

Jupiter aloitti Suuren Meriretken 2015 kotisatamasta. Retkilaivueen muut alukset Vilkas ja Millennium Falcon olivat jo reissun päällä, kun me vielä pakkasimme ja varustimme venettä. Ja pakattavaa todella riitti - pelkkiä ruokakasseja oli 8 - kun kauppaan ei poiketa joka päivä, eikä joka kolmaskaan. Suosimme rauhallisia luonnonsatamia mahdollisuuksien mukaan.

Veneemme veti sisäänsä kaikki tarpeelliset tarvikkeet (veneissähän on uskomaton määrä lokeroita, luukkuja, kaappeja ja laatikoita mitä ihmeellisimmissä paikoissa) ja niinpä öisen varustelurupeaman jälkeen ehdimme nukkuakin hiukan, ennen kuin aamuvarhaisella starttasimme koneen.

Matkalla saimme sadetta ja paistetta, tyyntä ja Porkkalan selällä asiaan kuuluvaa vatsassa vellovaa maininkia. Elisaaren suojaisaan laituriin oli hienoa kiinnittää köydet ja tavata vihdoin ystävät. 

Nyt kellumme kolmen kaveriveneen kanssa rinnakkain Elisaaren aurinkoisessa illassa. Saimme nimittäin joukon jatkoksi vielä Loiskun. 

Aurinkoa on otettu, luontoa tutkittu, uinnit on uitu, illalliset syöty ja tuntuu siltä, että yömyssyn jälkeen on aika painaa pää tyynyyn, kuunnella veden laiskaa liplatusta veneen kylkiä vasten ja nähdä kaikkein kauneimpia unia.

Kesän suuri seikkailu on alkanut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti