tiistai 24. toukokuuta 2016

Hyviä hetkiä laiturissa

Elämä on ollut vauhdikasta. Miten ihmeessä tämä toukokuu aina menee yhtä hektiseksi? Olisi ihanaa ehtiä istuskelemaan aurinkoisina iltoina puutarhassa kuuntelemassa mustarastaan liverrystä ja keskittyä kielojen ja syreenien huumaavaan tuoksuun. Tai kalliosaaren silokallioilla seuraten haahkojen ja lokkien kevätpuuhia. Mutta ei, kaikenlaista päättäjäisjuhlallisuutta, kevätturnausta, virkistyspäivää, retkeä ja kaudenpäätöskiirettä riittää.

Viime viikonloppuna ehdimme kuitenkin Siriukselle. Kipparilla oli suoritettavanaan kesän toinen väijy (nyt ne on hoidettu!) ja kotisatamassamme talkoot. Niinpä päätimme yöpyä veneellä koko poppoo. 

Hankimme pikkukippareille heidän elämänsä ensimmäiset ikiomat puukot. Voi sitä riemua, kun rannassa vuoleskeltiin taikasauvoja, kyniä ja aseita! Muutamia kesään kuuluvia, opettavaisia pikkuhaavereitakin koettiin. Tekemällä oppii. Saaressa pojat voivat opetella tekemään kiehisiä, makkaratikkuja ja kaarnalaivoja.

Kun vuoleskelijat tekivät puuhommiaan, me isommat ehdimme vähän puuhailemaan Siriuksella. Vene sai vihdoin uuden nimitekstin. Sain myös lopulta kantaa veneelle uudet sitloodan istuintyynyt (kuomun väriin stemmaavat) ja muut mukavuusvarusteet. Ihanaa!
Hän on Sirius Starlight. 
Vielä kun saisimme kauniit vaalean beiget tai harmaat lepuuttajansuojat jonakin päivänä...

Kyllä nyt kelpaa illalla istuskella ulkona.

Emme olleet vielä ehtineet varsinaisesti juhlistaa uutta venettä. Nyt ajattelin, että vaikka Bollingeria ei korkattukaan - se kyllä tietysti olisi kuulunut asiaan - niin vähintään hyvää kevätruokaa kokataan. Niinpä illan tullen nautiskelimme hyvällä halulla aivan mykistävän hyvää korvasieni-(kana)pekonimuhennosta ja loimulohta. Nuo "kielonlehdet" ovat itse kasvatettua karhunlaukkaa, intohimokevätherkkuani.

Yksinkertainen on parasta.
 
Iltapalan jälkeen Kippari lähti Leaninan kapteenin kanssa väijyhommiin, pitkää valoisaa yötä viettämään. Olivat kuulemma lämmittäneet yöllä saunan ja ihastelleet sataman parkkipaikalla keekoilevia kauriita. Itse fiilistelin ikkunasta näkyvää lumoavan kaunista alkukesän iltataivasta, lueskelin hiukan ja mietiskelin. Nimittäin sitä, että olen tästä kaikesta tosi  onnellinen ja kiitollinen.

 Ihana täysikuu Suvisaariston pastellisella iltataivaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti