maanantai 2. toukokuuta 2016

Merikapteeni Kurgon jalanjäljissä

Siriuksen miehistö otti mukavan pikku tauon veneen ja pihan kevätpuuhista. Päätimme lähteä fiilistelemään talven niskan lopullista taittumista  keväisen Pärnun silkkihiekkaiselle rannalle ja aurinkoisille puistobulevardeille. Meille kaikille Pärnun visiitti oli ensimmäinen. Ihastuimme kaupunkiin.


 

Majapaikaksemme valitsimme suloisen ja sympaattisen puisen huvilan Pärnun ranta-alueelta. Tämä Kurgo Villa on viihtyisä ja kivalla tyylillä sisustettu pieni hotelli, jonka piharakennuksessa toimii aivan älyttömän herkullista ruokaa tarjoava ravintola Piparmünt. Söimme ravintolassa ehkä parhaan illallisen ikinä.

 Huvilalla on merellinen ja kunniakas historia

 Piparmüntin taivaallinen kampasimpukka-annos

Päivän kuha oli ehkä kaunein pääruoka, joka koskaan on minulle tarjoiltu

Ihanaa pikku hotellia voi lämpimästi suositella erittäin hyvää ruokaa, ihanaa rantakaupunkia, merellistä tunnelmaa ja rauhaa arvostaville matkalaisille. Myös lapset nauttivat hotellista, jonka turvallisella piha-alueella on leikkipaikka ja kesäaikaan käytössä oleva uima-allas. Siriuksen pikkukipparit olivat sitä mieltä, että Pärnuun ja Kurgo Villaan on tultava uudestaan.


Pärnussa piipahdimme myös vierasvenesatamassa. Se sijaitsee hieman sivummassa kaupungin laidalla, Pärnu-joen suulla  - tosin eivät tuolla välimatkat mitään pitkiä ole. Satamassa on pieni venetarvikeliike, ravintola ja majoitustakin tarjolla. Aivan kävelyetäisyydellä on kylpylähotelli - ja varmaan useitakin.


Vielä ei ollut Yaht-Klubin poijuissa ruuhkaa.

Me todella nautimme Pärnun viikonlopusta. Perheen yhteistä aikaa ei ole koskaan liikaa. On ihanaa voida kuljeskella kaikessa rauhassa ilman kiirettä ja ehtiä huomaamaan kaikenlaisia pieniä ihmeitä. Kuten nyt vaikka tämä pieni kesämökkeilijä Pärnun rantahiekalla. 
  

Arvokasta perheaikaa viettämään ja kaikenmoisia luonnon juttuja hämmästelemään päästään onneksi kohta meri- ja saaristoluonnossa, kun veneilykausi toden teolla käynnistyy!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti