maanantai 9. toukokuuta 2016

Sillä siisti ja siipiä päälle

Ja vihdoin koitti lämmin ja aurinkoinen helatorstai...

Olemme kovasti odottaneet lämmintä vapaapäivää, jonka voisimme aamusta iltaan hyödyntää Siriuksella. Pestä veneen katosta lattiaan ja poistaa kaiken ylimääräisen tavaran. Vain sillä tavalla veneestä tulee oikeasti oma.

Helatorstaiaamu aukeni meistä toisille ihanan ja aurinkoisena, Kipparille kuitenkin melkein liiankin kirkkaana ja häikäisevänä. Edellisenä yönä oli nimittäin meidän venekuntamme ensimmäinen kotisataman "väijyvuoro", mikä tiesi pitkää valvottua yötä ja vain paria huonosti nukuttua aamutuntia Kipparille. Mukavaa kuitenkin, ettei väijyä tarvitse suorittaa yksin, vaan kimpassa toisen venekunnan kanssa.

Herättelimme Kipparin kuitenkin hyvälle aamiaiselle, kun siivoustarvikkeiden ja ruokakassien kanssa saavuimme Pikkukippareiden kanssa veneelle aamukymmenen tienoissa. Oli vihdoin Siriuksen Suuren Siivouspäivän aika. Pikkukippareiden hommana oli laiturilta kalastaminen, metsässä seikkailu ja siivouksen avustavat tehtävät, me isot painoimme täydellä teholla menemään kontaten, kömpien, imuroiden, hinkaten, harjaten, putsaten ja kiillottaen. Imurin, Tolun ja rätin lisäksi salaiset aseemme olivat naurettavan hyvä myrkytön Universal Stone (meidän kesken kulkee nimellä Ihmeaine), joka käy kaikkeen puhdistamiseen maan ja taivaan väliltä, sekä AcroMeleco taikahanska, joka pelkän puhtaan veden kanssa tehoaa moneen jumittavaan likaan ja tahraan.

Onki yksillä, kesä kaikilla.


Aikuisten työkalut.

Mikä fiilis, kun veneestä oli kannettu ulos kaikki turha ja jokainen pinta, luukku, taso ja laatikko oli putsattu kunnolla! Veneessä tuoksui meri-ilma ja Tolu ja se näytti aivan omalta.

Rankan, mutta ihanan ja tuloksekkaan päivän päälle lämmitimme illalla venekerhon saunan ja valmistimme roiman satsin Liekkisiipiä salaisella taikatempullamme höystettynä. Kun Harry Potterit oli luettu ja saunapuhtaat Pikkukipparit tuhisivat keulahytissä onnellisesti unten mailla, oli hyvä hetki istahtaa alas ja vajota jonkin asteiseen uupuneen veneenpesijän nirvanaan, toisessa kädessä kylmä olut ja toisessa tulisenhappamanrapeat chicken wingsit. Mitä sitä muuta siivouspäivän päälle kaipaisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti